Έως 6 άτοκες δόσεις
Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 150€ (εντός Λεκανοπεδίου Αττικής)
After Sales Services
Μεγάλος εκθεσιακός χώρος
ΔΕΥΤ.- ΠΑΡ: 7:00-17:00,
ΣΑΒ: 7:00-14:00
0
0
Δημοφιλή προϊόντα
    Δες όλα τα αποτελέσματα
    blog single

    Φρεζάρισμα ξύλου με την κάθετη φρέζα

    Σχεδόν κανένα εργαλείο δεν είναι τόσο πολύπλευρο όσο η κάθετη φρέζα. Με αυτή μπορείτε να φρεζάρετε αυλάκια για συνδέσεις ξύλου, προφίλ ακμών ή επίσης ειδικά διαμορφωμένα τεμάχια. Στη δημιουργηκότητά σας δεν υπάρχουν σύνορα.

    1. Επιλέξτε μια φρέζα, κατάλληλη στην εκάστοτε εργασία. Ρυθμίστε τον αριθμό στροφών της κάθετης φρέζας στο μέγεθος της φρέζας και στο υλικό του επεξεργαζόμενου κομματιού.
    2. Όταν αρχικά κόβετε ένα επεξεργαζόμενο κομμάτι με τη σέγα και μετά το επεξεργάζεστε καθαρά με την κάθετη φρέζα, μην ξεχάσετε, να αφήσετε λίγο υλικό για να κόψει η κάθετη φρέζα.
    3. Για να επεξεργαστείτε ευθείες ακμές με την κάθετη φρέζα, χρησιμοποιείτε πάντοτε έναν οδηγό παραλλήλων.
    4. Με την κάθετη φρέζα μπορείτε να επεξεργαστείτε επίσης καμπύλες επιφάνειες, όπως για παράδειγμα το περίγραμμα μιας στρογγυλής πλάκας τραπεζιού. Χρησιμοποιήστε γι’ αυτό ένα διαβήτη φρεζαρίσματος.
    5. Στερεώστε το επεξεργαζόμενο κομμάτι με σφιχτήρες πάνω στην επιφάνεια του πάγκου εργασίας ή σφίξτε το στον πάγκο μαραγκού. Χρησιμοποιήστε ενδεχομένως ενδιάμεσες στρώσεις από άχρηστο ξύλο, για να αποφύγετε τα ίχνη συμπίεσης πάνω στο επεξεργαζόμενο κομμάτι.
    6. Ρυθμίστε το επιθυμητό βάθος φρεζαρίσματος της κάθετης φρέζας. Τα βαθιά αυλάκια ή τις εγκοπές πρέπει να φρεζάρονται σε περισσότερα βήματα εργασίας. Έτσι προστατεύετε τη φρέζα.

    ΡΟΥΤΕΡ-ΦΡΕΖΕΣ