Έως 6 άτοκες δόσεις
Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 150€ (εντός Λεκανοπεδίου Αττικής)
After Sales Services
Μεγάλος εκθεσιακός χώρος
ΔΕΥΤ.- ΠΑΡ: 7:00-17:00,
ΣΑΒ: 7:00-14:00
0
0
Δημοφιλή προϊόντα
    Δες όλα τα αποτελέσματα
    blog single

    Βίδωμα και Τρύπημα σε Τοιχοποιία και Μπετόν

    Πώς θα φαινόταν οι τοίχοι, εάν δεν υπήρχαν οι βίδες; Εδώ θα πληροφορηθείτε, τι πρέπει να προσέχετε, για να τοποθετήσετε λάμπες, ράφια και άλλα αντικείμενα ξεκούραστα και κυρίως να μην πάει τίποτε στραβά κατά το τρύπημα.

    Προσέξτε τις ακόλουθες συμβουλές, για να αποφύγετε τα λοξά ή τα πολύ μεγάλα τρυπήματα:

    1. Επιλέξτε αρχικά για την εργασία σας κατάλληλες βίδες και τα κατάλληλα βύσματα. Συνήθως για την τοποθέτηση στον τοίχο χρησιμοποιούνται διογκούμενα βύσματα.
    2. Για το τρύπημα σε κλασική τοιχοποιία είναι ιδανικό ένα κρουστικό δράπανο. Σε περίπτωση που θέλετε να τρυπήσετε σε πάρα πολύ σκληρό μπετόν, σας είναι απαραίτητο υπό ορισμένες προϋποθέσεις ένα περιστροφικό πιστολέτο.
    3. Βεβαιωθείτε με τη βοήθεια μιας δοκιμαστικής συσκευής, ότι δε θα τρυπήσετε κατά λάθος σε ένα ηλεκτρικό καλώδιο ή σε ένα σωλήνα του νερού. Φοράτε κατά το τρύπημα προστατευτικά γυαλιά.
    4. Υπολογίστε την ακριβή θέση για τα τρυπήματα και σημαδέψτε τις με ένα μολύβι. Ένα λέιζερ διασταυρούμενων ακτίνων σας διευκολύνει σε αυτή την εργασία.
    5. Επιλέξτε ένα τρυπάνι πέτρας με την ίδια διάμετρο του βύσματος, που θα χρησιμοποιήσετε. Σφίξτε το τρυπάνι σωστά κεντρισμένο και σταθερά στο τσοκ.
    6. Τοποθετήστε τη μύτη τρυπανιού κάθετα στον τοίχο. Εάν δε γνωρίζετε ακριβώς τη σύσταση του τοίχου, τρυπήστε πρώτα χωρίς κρούση και ενεργοποιήστε την κρούση, σε περίπτωση που συναντήσετε αντίσταση. Εξασκήστε πίεση πάνω στο εργαλείο, αφού πρώτα το τρυπάνι βρει σταθερό υλικό.
    7. Ανοίξτε την τρύπα τόσο βαθιά, ώστε να εξαφανίζεται μέσα εντελώς τόσο το βύσμα όσο και η βίδα. Χρησιμοποιήστε ενδεχομένως έναν οδηγό βάθους. Κατά την αφαίρεση του τρυπανιού αφήστε το τρυπάνι να περιστρέφεται με μικρό αριθμό στροφών.
    8. Απομακρύνετε τη σκόνη τρυπήματος από την τρύπα. Έτσι συγκρατείται το βύσμα σταθερότερα.
    9. Κατσαβίδια (μπαταρίας)και δραπανοκατσάβιδα (μπαταρίας)είναι ιδανικά για το βίδωμα. Σε περίπτωση μόνο περιστασιακής ανάγκης μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθούν και τα δράπανα.
    10. Τοποθετήσετε στο εργαλείο σας μια κατσαβιδόλαμα ακριβώς κατάλληλη για τη βίδα (εξάρτημα βιδώματος). Διαφορετικά μπορεί να γλιστρήσετε κατά το βίδωμα. Οι βίδες «Torx» προσφέρουν την καλύτερη συγκράτηση, οι «σταυρόβιδες» (τεχνικός όρος Pozidriv ή Philips) είναι βασικά καλύτερα κατάλληλες από τις βίδες απλής σχισμής. 

    ΠΙΣΤΟΛΕΤΑ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΙΚΑ-ΣΚΑΠΤΙΚΑ-ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ